Mensen die wandelen en struinen…..

Zojuist terug van een unieke wandelvierdaagse. De Ri4daagse. Onbekend voor wandelend Nederland en tot voor kort voor mij, maar nu niet meer. Het is geen prestatietocht maar puur genieten, vier dagen lang. Je begint steeds op een andere startplaats langs de Waal, maar altijd met koffie en iets lekkers erbij. Namens de organisatie!! Koffie met appelgebak of een petit fourtje… De eerste dag begonnen we op camping Zennewijnen, tevens ons bedandbreakfast adres. Begeleidt door  troubadour Theodora van den Wildenbergh (De Rooie Bal) met het Ri4daagse lied (op de melodie van The Wild Rover) vertrokken we voor de eerste dag met nog onbekende vooruitzichten..

IMG_0329De wandelafstand per dag varieert van 25 kilometer maximaal tot 12 kilometer. Tussendoor stap je op de boot voor een boottochtje (van een uur) over de Waal. Of op de fiets die de organisatie voor je geregeld heeft en fiets je een kilometer of twaalf over mooie dijken en langs fraaie wielen (zeg maar vennen)  En heb je ook nog talrijke overtochtjes met pontjes zoals bij Varik en Wamel. Kort maar leuk. Of wordt je opgehaald door een “feestboot” op de meest ontoegankelijke plekjes… Da’s best even spannend maar lukt altijd weer.

IMG_0478

Teambuilding van het leukste soort zeg maar. En je “kent” elkaar pas 2 dagen…

Verwacht niet dat de tocht echt gemakkelijk is, want het is de opzet zo veel mogelijk langs de uiterwaarden van de Waal te struinen. Struinen is wandelen met een hindernis zeg maar. Over keien of langs zandstrandjes.. of door groene grasweiden al dan niet opgefleurd met koeienvlaaien.. Met ook nog soms een stevige bui..

Onderweg kun je ook nog eens genieten van kunst; yoga beoefenen; tentoonstellingen bekijken en meezingen met de klanken van diverse orkesten op De Kaay bij Nijmegen of met Lucy van der Geyn.. Die vertolkt een Gelderse versie van dit nummer van Ad de Laat “Brabant ge verandert””.

Maar ze zong ook “De Dokter”, een hilarisch liedje. Helaas niet op internet te vinden..

Op de laatste dag kon je een Tibetaans gedicht maken onder bezielende leiding van Jolanda van den Bergh. Heel mooi en leuk om te doen.. En soms emotioneel.

Na vier dagen heerlijk gewandeld te hebben en genoten van ons band adres moet  ik toch wel weer even acclimatiseren in mijn eigen home.. Maar ook dat gaat in een heerlijk rustig “wandel” of “Ri4daagse”tempo.. Zzzzeeennn..

 

 

Advertenties

Over kees van rijsbergen

Ik ben geboren 4 mei 1953. Ik schrijf erg graag en met dit blog wil ik daar invulling aan geven. Ik schrijf vooral over oude mensen en dingen die voorbijgaan (of dat al zijn). Vanaf 2016 heb ik een aantal foto's toegevoegd.
Dit bericht werd geplaatst in Foto's van Kees. Bookmark de permalink .

3 reacties op Mensen die wandelen en struinen…..

  1. crisjewolf zegt:

    Dat klinkt heel erg leuk!!

    Like

  2. marja zegt:

    was weer een gezellige mooie wandeltocht waar je met veel plezier aan meegedaan hebt zo te lezen………….. op naar de volgende xxm

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s